Questions-answers Interview All records

1

Гайдеєв Сергій, 1ua user
Сергій Гайдеєв
Topic: Школі-інтернат 50!
Велика увага приділяється пошуковій роботі. Учні школи є активними учасниками акції 'До оберегів відродження' в межах руху учнівської молоді України 'Моя земля - земля моїх батьків' і туристсько-краєзнавчої експедиції 'Краса і біль України'.
Впродовж багатьох років учнівський та педагогічний колективи плідно працюють у напрямку туристсько-краєзнавчої роботи (керівник Максімов М.М.) Щорічно, двічі на рік, проводяться туристичні походи. За вивченими і складеними картами-маршрутами подорожують школярі стежками рідного краю.
Розроблено п’ять туристичних маршрутів по Буковинських Карпатах різної ступені складності. По всіх маршрутах учнями школи здійснено туристичні походи. Заздалегіь проводиться велика організаційна робота, підготовка дітей до важких переходів в горах, проводяться інструктажі з техніки безпеки та попередження травматизму і нещасних випадків.
Під час одноденних та багатоденних походів, екскурсій в дітей формується дбайливе ставлення до природи, продовжується екологічне виховання, яке починається в школі на уроках. Для цього під час походів ведуться фенологічні спостереження, вивчаються рослини, занесені до Червоної книги України. Збираються легенди та цікаві розповіді місцевих жителів.
За результатами матеріалів 2006 року на маршруті туристсько-краєзнавчої експедиції «Краса і біль України» - ІІІ місце в ІІІ етапі Всеукраїнської заочної подорожі «Стежками рідного краю».
Щорічно у вересні на честь всесвітнього дня туризму в школі проводиться тиждень туризму, насичений різними заходами, туристичними естафетами, конкурсами. Проводяться змагання зі спортивного орієнтування, де разом з дітьми змагаються і члени педагогічного колективу.











15 january 2010

Гайдеєв Сергій, 1ua user
Сергій Гайдеєв
Topic: Школі-інтернат 50!
Школа має свою багату та цікаву історію. І сьогодні живі традиції, що беруть початок з перших днів її заснування. Відомо всім, що у 1962 році у Селятинській середній школі був створений перший загін юних друзів прикордонників. Всього через декілька місяців загін ЮДП №2 був створений і у школі-інтернаті. Сьогодні - це шкільна прикордонна застава. Надзвичайно тісними були і залишаються зв'язки з прикордонною заставою с.Селятин.
В 1993 році у «Молодій гвардії» відбувся І зліт СПОУ на який була запрошена команда членів загону «Шкільна прикордонна застава» в кількості 12 чоловік.
1998 рік - командир загону „ Шкільна прикордонна застава' - Золотарьов Р. та члени загону Ферлієвич У., Томнюк Т. стали учасниками телемарафону присвяченому Міжнародному дню захисту дітей „ Руками дітей - дорослі справи'. Їх нагородили іменними годинниками та нагрудними знаками „ Відмінник прикордонних військ' II ступеня.
Щороку спільно з прикордонниками проводяться цікаві ігри 'Зірниця', 'Кордон'. Загін ЮДП школи неодноразово брав участь у облас¬ному та районному зльотах загонів ЮДП. Проводяться заняття прикордонників і юдепівців по слідопицтву, вогневій підготовці, знайомство зі зброєю та рацією. Вже стало традицією, що учні школи надають посильну допомогу воїнам-прикордонникам в охороні державного кордону.
На належному рівні проводиться патріотичне виховання школярів. У цьому напрямку впродовж багатьох років проводяться зустрічі з ветеранами прикордонних військ, ветеранами війни і праці.



15 january 2010


1


  Close  
  Close